AkzoNobel Center, Zuidas Amsterdam

bij GROUP A

Voor GROUP A heb ik het bestek voor het Akzo Nobel Center gerealiseerd. 

Het gebouw springt in het oog door de bijzonder elegante curves waarmee het zich tegen de A4 aanvleit. Het kantoor heeft 10 verdiepingen waarvan de onderste lagen een semi-publieke plint vormen. Hier zijn onder andere de Art Space en het restaurant gesitueerd. Het is een complex gebouw met indrukwekkende atria, een glazen klimaatgevel, een ophangen houten gevelconstructie, een 'zwevend' auditorium en elegante plaatstalen spiraalvormige trappen. Het project is BREEAM Excellent gecertificeerd. 

fotografie: Frank Hanswijk 


project copyright: GROUP A

opgave: gebouw, interieur, landschap 

locatie: Amsterdam

programma: kantoor, art space

oppervlakte: 16.000m2

opdrachtgever: DuraVermeer Bouw Amsterdam/AkzoNobel Amsterdam

gebruiker: AkzoNobel

aannemer: DuraVermeer Bouw Amsterdam

status: Opgeleverd december 2015