Woonhuis, Rotterdam

Van de gemeente Rotterdam, kreeg CPO 'de lokalen' het ontwikkelrecht om een schoolgebouw uit 1912 te transformeren tot 6 woningen. 

Het casco is gemeenschappelijk aangepakt. Ik heb het ontwerp en begeleiding van de uitvoering gedaan voor het inbouwpakket van onze woning en samen met mijn partner hebben we er menig blik verf doorheen gejaagd.

Bij binnenkomst staat men in de voormalige gangzone. Door de lengte en doorlopende Portugese tegelvloer is deze nog steeds 'voelbaar'.

Het eiken keukenmeubel met wit beton aanrechtblad verknoopt de badkamer en het zonnige dakterras. 

De voormalige toiletten op de gang zijn nog zichtbaar in de indeling van de badkamer. Zo zijn oude elementen subtiel ingepast. De wand tussen de klaslokalen is verwijderd zodat een grote atelierachtige woonkamer ontstaat met ruwe cementvloer. Het wandmeubel in de woonkamer is tevens balustrade voor de opkamer en biedt toegang tot de onderliggende slaapkamer.  

fotografie: Jansje Klazinga  fotostyling: Emmy van Dantzig

opgave: renovatie interieur

locatie: Rotterdam

programma: woonhuis

oppervlakte: 165 m2

 

status: Opgeleverd  oktober 2015