Cineramatoren, Rotterdam

bij GROUP A

De herbestemming van het filmhuis Cinerama in Rotterdam was een prachtige opgave. Wij kennen Cinerama als een zeer gewaardeerde plek in de stad en zijn hier zorgvuldig mee omgegaan. Wij hebben ons laten inspireren door de jaren '50 stijl van het orignele SCALA en boden met het ontwerp tegenwicht aan de harde onuitgesproken architectuur van de omliggende gebouwen. Het culturele programma, de horeca en retail was gepositioneerd in de plint en daarboven een hybride programma van parkeren, hotel en wonen. De plint was doorwaadbaar en verbond zo de westblaak met de Witte de Withstraat. Parkeren werd opgelost met een dubbele helix, de apartement lagen aan een prachtig atrium en het dak was voorzien van een skybar. Dit plan was een sensuele aanwinst voor de rauwe stad Rotterdam!

project copyright: GROUP A

opgave: prijsvraag nieuwbouw

locatie: Rotterdam

programma: retail, cultuur, hotel, parkeren, wonen

oppervlakte: 10.500m2

opdrachtgever: Delta projectontwikkeling, VolkerWessels Vastgoed

status: 2de prijs, 2008