Materialen

Blog

Voor GROUP A schreef ik een blog over het plezier waarmee ik de 35 meter lange materiaalkast heb ingericht. Lees hier een fragment:

 

"Toen kreeg ik de kriebels. Ik werd verrast door de bevlogenheid waar mee ik gedreven alle dozen begon te categoriseren en uitpakken. Er kwamen materialen tevoorschijn waarvan ik niet eens wist dat we ze hadden. Alles werd op soort en kleur georganiseerd. Voeg bij tegel en stiksel bij stof. Klein en tactiel op hand- en ooghoogte, grote stukken bovenin, documentatie onderin. En zo maar verder... meter voor meter. Waar ik in het begin nog meewarige blikken opving, al heen en weer  schuivend met stapels zware dozen werd langzaam zichtbaar waar ik mee bezig was. Gestaag ontvouwde zich dan echt de 'Wall of Knowlegde'. Een muur van productkennis. Een muur die  draait om etaleren en inspireren. 

 

Nu zie ik regelmatig collega's langs de kast struinen om samples bij elkaar zoeken. Waar men voorheen vaak online op zoek ging wordt nu gekeken, gevoeld, gesnuffeld en gebladerd. Men ziet hoe het licht weerkaatst, reflecteert of absorbeert. Men voelt of stoffen natuurlijk, synthetisch, zacht of ruw zijn. Men kan het verschil waarnemen tussen grijs -, grijs – en grijs natuursteen. En dat is precies waar ons vak over gaat. Het verhaal en de beoogde sfeer met precisie weten vorm te geven in ruimte, compositie èn materiaal."

 

fotografie: bovenste drie fotos door Frank Hanswijk