Renovatie en Ondergrondse Uitbreiding van Paleis Het Loo Nationaal Museum

copyright foto: Paleis Het Loo

Renovatie

copyright foto: Paleis Het Loo

De komende jaren werkt Paleis Het Loo aan een grootscheepse renovatie en uitbreiding. Ruim 30 jaar na de openstelling van Paleis Het Loo als museum is groot onderhoud noodzakelijk. Het groot onderhoud betreft vervanging van technische installaties, klimaatinstallaties en asbestsanering. Tegelijk met deze intensieve renovatie vindt een ondergrondse uitbreiding van Paleis Het Loo plaats. 

 

 

Ondergrondse Uitbreiding

Het museum kent een groeiend bezoekersaantal en dient te voldoen aan de wensen en eisen van de tijd. Met een uitbreiding komt er meer ruimte voor wisseltentoonstellingen en publieksfaciliteiten en kan de omvangrijke collectie beter worden gepresenteerd aan de museumbezoekers. 

De architectenselectiecomissie van Paleis Het Loo heeft, na een zorgvuldige procedure, unaniem gekozen voor het plan van KAAN architecten uit Rotterdam.

copyright foto: Paleis Het Loo

Team

Het projectbureau, bestaande uit een een team van experts op museaal gebied,  begeleidt de gehele ontwikkeling. Van de eerste vastlegging van de wensen en eisen tot de uiteindelijke heropening. Naast de renovatie en ondergrondse uitbreiding omvatten de werkzaamheden onder andere ook de tijdelijke verhuizing van de kantoren, aanpassing van de terreininrichting, uithuizing van de collectie en na de verbouwing de nieuwe museale inrichting. 

 

 

 

 

 

Het projectteam bestaat uit: 

Peter BakkumRaphaël van Amerongen,

Jorden Hagenbeek, Manon CostaRoosmarijn UbinkSander Lagendijk en Janneke van der Velden.